Skoči na glavni sadržaj

Označavanje proizvoda


Funkcioniranje lanca proizvodnje, distribucije i prodaje danas je nezamislivo bez označavanja proizvoda barkodom.

Uz označavanje samih proizvoda barkodom, primjenom logističkih oznaka označavaju se pakovine u kojima su pakirani pojedinačni proizvodi, a i palete na koje se slažu takove pakovine čime se značajno pojednostavljuje evidencija pri manipulaciji i administracija kod skladištenja roba.

Sustav logističkog označavanja detaljno je razrađen od strane svjetske organizacije GS1 (prije EAN International), a kod nas se primjenjuje pod nazivom CRO-LOG i dostupan je svim članicama organizacije GS1 Croatia (prije EAN-Croatia).

Proizvodi, zavisno o kategoriji kojoj pripadaju, osim jedinstvenog globalnog broja za identifikaciju (GTIN) moraju sadržavati i dodatne podatke što naročito dolazi do izražaja u prehrambenoj industriji. I ostali podaci koji su zakonom propisani, stalni i/ili varijabilni tiskaju se na naljepnice kojima se označavaju proizvodi pa sustav označavanja nije jednostavno provoditi bez informatičke podrške.

 
Označavanje proizvoda

ZAŠTO SELMET RJEŠENJE

Programsko rješenje koje smo razvili i prilagodili potrebama naših korisnika na efikasan način rješava sve zahtjeve koji se postavljaju kod označavanja proizvoda logističkim oznakama.

I više od toga jer naš sustav sadržava:

  • bazu matičnih podataka proizvoda sa svim atributima kojima je proizvod određen i podacima koji su indirektno vezani uz proizvod, a važni su za njegovu primjenu, trajnost, skladištenje itd.
  • unos i obradu naloga za tisak oznaka s praćenjem izvršenja
  • skupni ili pojedinačni tisak logističkih oznaka
  • potpuni nadzor ispisanih oznaka u svrhu praćenja otpremljenih količina
  • statistički pregledi označenih proizvoda po količinama, vremenima i lokacijama

Administriranje sustavom je jednostavno, brzo i efikasno a korištenje još jednostavnije.

Podržani su sljedeći printeri za ispis naljepnica :

  • ZEBRA
  • HONEYWELL
  • GODEX
  • SATO
  • TSC

Programsko rješenje temelji se na MS .net platformi i koristi se MS SQL baza podataka.

Na strani klijenta koristi se standardni pretraživač kao što je MS IE pa korisnik ima minimalne troškove kod implementacije i eksploatacije sustava.

Programsko rješenje OPRO prilagodljivo je svakom korisniku prema njegovim specifičnim potrebama pa i onda ako se koristi interni sustav označavanja proizvoda mimo GS1 preporuka.


Saznajte više o našim proizvodima i uslugama!

Tražite savjet ili pomoć? Obratite nam se s povjerenjem.