Skoči na glavni sadržaj

Označavanje proizvoda


Funkcioniranje lanca proizvodnje, distribucije i prodaje danas je nezamislivo bez označavanja proizvoda barkodom.

Uz označavanje samih proizvoda barkodom, primjenom logističkih oznaka označavaju se pakovine u kojima su pakirani pojedinačni proizvodi, a i palete na koje se slažu takove pakovine čime se značajno pojednostavljuje evidencija pri manipulaciji i administracija kod skladištenja roba.

Sustav logističkog označavanja detaljno je razrađen od strane svjetske organizacije GS1 (prije EAN International), a kod nas se primjenjuje pod nazivom CRO-LOG i dostupan je svim članicama organizacije GS1 Croatia (prije EAN-Croatia).

Proizvodi, zavisno o kategoriji kojoj pripadaju, osim jedinstvenog globalnog broja za identifikaciju (GTIN) moraju sadržavati i dodatne podatke što naročito dolazi do izražaja u prehrambenoj industriji. I ostali podaci koji su zakonom propisani, stalni i/ili varijabilni tiskaju se na naljepnice kojima se označavaju proizvodi pa sustav označavanja nije jednostavno provoditi bez informatičke podrške.

 
Označavanje proizvoda

ZAŠTO SELMET RJEŠENJE

Programsko rješenje koje smo razvili i prilagodili potrebama naših korisnika na efikasan način rješava sve zahtjeve koji se postavljaju kod označavanja proizvoda logističkim oznakama.

I više od toga jer naš sustav sadržava:

  • bazu matičnih podataka proizvoda sa svim atributima kojima je proizvod određen i podacima koji su indirektno vezani uz proizvod, a važni su za njegovu primjenu, trajnost, skladištenje itd.
  • unos i obradu naloga za tisak oznaka s praćenjem izvršenja
  • skupni ili pojedinačni tisak logističkih oznaka
  • potpuni nadzor ispisanih oznaka u svrhu praćenja otpremljenih količina
  • statistički pregledi označenih proizvoda po količinama, vremenima i lokacijama

Administriranje sustavom je jednostavno, brzo i efikasno a korištenje još jednostavnije.

Podržani su sljedeći printeri za ispis naljepnica :

  • ZEBRA
  • HONEYWELL
  • GODEX
  • SATO
  • TSC

Programsko rješenje temelji se na MS .net platformi i koristi se MS SQL baza podataka.

Na strani klijenta koristi se standardni pretraživač kao što je MS IE pa korisnik ima minimalne troškove kod implementacije i eksploatacije sustava.

Programsko rješenje OPRO prilagodljivo je svakom korisniku prema njegovim specifičnim potrebama pa i onda ako se koristi interni sustav označavanja proizvoda mimo GS1 preporuka.

 

PLOP – program za logističko označavanje proizvoda

PLOP ili program za logističko označavanje proizvoda u proizvodnji prema GS1 standardima je rješenje (sklop hardvera i softvera razvijen od strane Selmet stručnjaka) koje se u potpunosti integrira s postojećim ERP sustavom korisnika. PLOP upravlja ispisom transportnih i paletnih etiketa uz dodatak apliciranja istih na tri strane palete, i to potpuno automatski. Za specifične situacije u proizvodnji ili izvanredne situacije omogućen je i ručni način apliciranja, no standardni mod rada je potpuna automatika. Nakon ispisa svaka se naljepnica verificira fiksnim industrijskim barkod čitačem kako bi se potvrdila ispravnost i postojanje iste, a kompletan transfer podataka izvodi se u stvarnom vremenu, potpuno automatski, prema korisnikovom ERP sustavu. Također, sustav omogućuje zasebnu izradu dizajna etikete prema potrebi korisnika van definiranih obrazaca standardnih etiketa. Selmetova PLOP rješenja dio su svakodnevnih proizvodnih linija mnogih proizvodnja od kojih izdvajamo Violetu, Intersnack i Delt Papir.

 
Označavanje proizvoda
 
Označavanje proizvoda


Saznajte više o našim proizvodima i uslugama!

Tražite savjet ili pomoć? Obratite nam se s povjerenjem.