Skoči na glavni sadržaj

Uvjeti korištenja web stranica Selmet d.o.o.

 

Molimo Vas da prije pristupa i korištenja Selmet web stranica pažljivo pročitate ove Uvjete korištenja koji će se primjenjivati na Vas kao posjetitelja i/ili korisnika Selmet web stranica na dolje opisani način. Vaš pristup i pregledavanje Selmet web stranica ujedno predstavlja i vaše prihvaćanje i suglasnost o ovim Uvjetima korištenja Selmet web stranica. Selmet web stranice napravljene su isključivo s ciljem pružanja informacija o Selmetu i uslugama koje pruža. Selmet ne jamči potpunost, točnost odnosno pravodobnost informacija sadržanih na ovim web stranicama, kao ni na drugim web stranicama, uključujući web stranice trećih osoba na koje ove web stranice upućuju. Ovi uvjeti korištenja ne primjenjuju se na pružanje Selmet usluga i/ili isporuku naših proizvoda koji se oglašavaju, te se možete informirati o njima putem Selmet web stranica. Na pružanje Selmet usluga odnosno kupnju proizvoda primjenjuju se odredbe ugovora koji se zasebno zaključuje sa svakih pojedinačnim korisnikom, kao i mogući opći uvjeti za pružanje usluga odnosno isporuku proizvoda koji povremeno mogu biti na snazi.

 

1. Način korištenja

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Selmet web stranicama dostupnim na adresi: www.selmet.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Selmet-a ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Selmet-u ili bilo kojoj trećoj osobi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Selmet web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem sadržaja Selmet web stranica korisnik prihvaća (i) sve rizike koji nastaju iz korištenja Selmet web stranica te prihvaća (ii) koristiti sadržaj Selmet web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Selmet se u potpunosti oslobađa svake odgovornosti (i) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje Selmet web stranica, (ii) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja Selmet web stranica, te za (iii) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Selmet web stranica.

Selmet web stranice sadrže i podatke kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Selmet nema nadzor nad navedenim podacima ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

 

2. Odredbe o prikupljanju podataka korištenjem tzv. kolačića

Selmet web stranice koriste tzv. kolačiće (eng. 'cookies') kako bi se korisniku mogla pružiti usluga s većim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika Selmet web stranica samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta ovim web stranicama te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi Selmet web stranicama i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, Selmet web stranice mogu pratiti statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pritom se može koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranica www.selmet.hr u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.

Korištenjem Selmet web stranica podrazumijeva se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

 

3. Obrada i zaštita osobnih podataka

Selmet poštuje anonimnost i privatnost korisnika Selmet web stranica. Selmet može prikupljati osobne podatke korisnika odnosno posjetitelja Selmet web stranica , kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Selmet-u. Prilikom prikupljanja osobnih podataka Selmet će Vam omogućiti popunjavanje odgovarajućeg obrasca u kojem ćete navesti Vaše osobne podatke.

Selmet u potpunosti poštuje zahtjeve za privatnošću osobnih podataka korisnika Selmet web stranica te se njihovo prikupljanje, obrada i korištenje provodi isključivo u skladu s postojećim zakonima i propisima. Selmet će osobne podatke prikupljene uz Vašu suglasnost koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja i unapređenja svojih usluga odnosno svojih web stranica.

Selmet se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika. Ukoliko vi, kao korisnik Selmet web stranica, opozovete svoj pristanak na korištenje vaših osobnih podataka, Selmet će isti odmah i bez odlaganja iz svojeg sustava i prestati s daljnjim korištenjem, o čemu ćemo vas bez odlaganja izvijestiti. Skrećemo vam pozornost da Selmet web stranice mogu imati poveznice na web stranice trećih osoba. Korištenjem ovih poveznica, napuštate Selmet stranice te više niste u domeni zaštite osobnih podataka koju vam ovdje osigurava Selmet.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano uz Selmet postupke vezano uz zaštitu podataka, slobodno nas kontaktirate na info@selmet.com.

 

4. Izmjene i nadopune

Selmet zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Selmet je ovlašten u svakom trenutku i bez prethodne najave izmijeniti ili dopuniti ove Uvjete ili ih zamijeniti drugima. Sve izmjene i dopune ovih Uvjeta bit će objavljene na web stranicama Selmet-a te ih korisnik prihvaća samim pristupom web stranicama ili korištenjem sadržajem web stranica nakon objave izmjena i dopuna. Korisnik je upoznat s time da je prilikom pristupa web stranicama ili korištenja pojedinim sadržajem web stranica dužan provjeriti u tom trenutku vrijedeće uvjete korištenja web stranica.

 

5. Mjerodavno pravo

Na uvjete korištenja Selmet web stranica primjenjuju se važeći zakoni Republike Hrvatske.